Duurzaamheid & Welzijn

In veel huizen is het energiegebruik veel hoger dan nodig. Dat komt vooral door warmteverlies via deuren, kieren en ramen, door ventilatie en warm water. In Harmonie verlagen we het energieverlies door bijvoorbeeld een verbeterde woningschil en HR++ glas. Daarnaast hebben alle woningen zonnepanelen, vloerverwarming en een bodemwarmtepomp die de ‘ouderwetse’ cv-ketel vervangt. Straks woon je in een duurzame, gasloze woning met een heerlijk leefklimaat.

Wat betekent dit voor jou als bewoner?

  • In de winter woon je aangenaam warm en in de zomer koel door de topkoeling. De warmte wordt opgewekt door middel van een warmtepomp met bodemwarmte.
  • Altijd warm tapwater, in de woning komt een warmwatervoorraad.
  • Geen koude voeten. De vloerverwarming met centrale regeling middels kamerthermostaat zorgt altijd voor de gewenste temperatuur.

Daarbovenop komen er ook nog zonnepanelen op het dak en zorgt de warmte-terugwin-ventilatie-unit (WTW) ervoor dat de warmte uit de uitgaande ventilatielucht wordt teruggewonnen om de koude, verse lucht voor te verwarmen. Dit duurzame klimaatsysteem zit bij de appartementen in de koopsom inbegrepen. Bij de eengezinswoningen heb je de keuze om dit systeem te leasen of te kopen.

Harmonie bouwen we circulair. Dat wil zeggen dat we materialen hergebruiken. Zo maken we van de stoeptegels die er nu liggen steenstrips die in de gevel verwerkt worden en passen we materialen toe die secundair gerecycled kunnen worden. Zo ben je verzekerd van een duurzame woning om lang van te genieten.

Wil je weten hoe een bodem warmtepompt werkt? Bekijk dan het filmpje.

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates