FAQ

Komt er ook (sociale) huur?
Ja, 56 huurwoningen. Hiertoe worden twee appartementengebouwen gerenoveerd en een nieuw blokje toegevoegd aan het bestaande noordwestelijk blok.

Wat is de planning?
Start sloop: 2e Kwartaal 2021, duurt ca. 6 maanden
Start bouw – indicatie 2022

Wanneer worden de woningen opgeleverd?
Dat ligt eraan wanneer de eerste woningen in verkoop gaan, maar naar verwachting worden de eerste woningen medio 2023 opgeleverd.

Wanneer start de sloop en waar kan ik terecht met vragen?
De sloop van de bestaande woonblokken start naar verwachting 2e kwartaal van 2021. Samenwerkingspartner Antea Group begeleidt dit traject. Mocht je vragen/klachten hebben, dan kun je contact opnemen met Antea Realisatie via harmonie@ateagroup.nl.

Wat gebeurt er met de portieketageflats die blijven staan?
Het meest noordoostelijke en noordwestelijke blok blijven staan en worden geheel gerenoveerd in de architectuurstijl van Harmonie. Tegen het noordwestelijke blok komt een kleinschalig nieuw deel.

Hoe gaat het bouwverkeer rijden?
Daar maken we samen met de gemeente Capelle aan den IJssel een bereikbaarheidsplan voor, zodat routes t.z.t. kunnen worden gewaarborgd en tevens rekening wordt gehouden met bouwplannen in de omgeving. Op dit moment is dat nog niet gereed.

Parkeren & Ontsluiting
In Harmonie voldoen we aan de gangbare parkeernormen van de gemeente. Het parkeren wordt merendeels ‘uit het zicht’ opgelost, door een gedeelte onder de woningen aan de Fluiterlaan op te lossen. Hierdoor krijgt het langzame verkeer (fietsers, voetgangers enz.) de ruimte.

Duurzaamheid
In dit plan is extra aandacht besteed aan de waterhuishouding, biodiversiteit, beperken CO2-emissie en circulariteit (herbruikbare materialen). De buurt wordt gasloos en de woningen worden voorzien van PV-panelen op de (zuidelijke) daken. Daarnaast worden mooie duurzame en (deels) herbruikbare materialen toegepast (lei en baksteen). Lees hier meer over duurzaamheid in Harmonie.

In het plan is een waterpartij opgenomen, leidt dit niet tot veel muggen/ongedierte?
De waterpartij is onderdeel van een aangesloten watersysteem, waarmee we een duurzame waterhuishouding nastreven die verdroging zoveel mogelijk tegen gaat, water buffert, een goede doorstroming waarborgt en een belangrijke belevingskwaliteit toevoegt aan het plan. Er is nagedacht over een beplantingssysteem dat zowel het water zuivert als bijdraagt in de woonbeleving.

Wat is het afwerkingsniveau van de woning?
Alle woningen worden standaard opgeleverd met badkamer.

Welke opties zijn er mogelijk?
Er zijn verschillende opties mogelijk, zoals bijvoorbeeld een uitbouw aan de achterkant en een naar eigen wens ingedeelde zolder.

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates