Harmonie; bijzondere nieuwbouw

Wat was iedereen er blij mee vijftig jaar geleden, met de flats in Hoven II. Er was behoefte aan woonruimte, vooral vanuit Rotterdam. Dus: bouwen, bouwen en rap een beetje! Maar een halve eeuw verder zijn we aan verandering toe. Mensen veranderen, wensen veranderen. En we bouwen nu beter, duurzamer, mensgerichter. Capelle aan den IJssel zelf is ook veranderd. Dit is geen ‘buitenwijk’ van Rotterdam, dit is een prachtige plek waar mensen bewust voor kiezen. Dus Hoven II gaan op de schop. Renovatie, sloop, nieuwbouw – we pakken het in één ferme klap goed aan. Toekomstbestendig, want zo’n unieke kans krijg je maar één keer.

Dat betekent luisteren. Luisteren naar de bewoners van nu en naar de bewoners van straks. En het betekent kijken. Kijken naar de verbinding met omliggende wijken en naar de verbinding tussen bewoners, omdat af en toe een praatje over de heg gewoon leuker is dan anonimiteit. Kijken naar hoe kinderen écht willen spelen. Kijken naar goede, mooie architectuur voor jong en oud. Want wonen is meer dan een dak boven je hoofd – het oog wil ook wat. En dat oog richten we op duurzaamheid, op gemeenschapszin, op water en op groen. Kortom, op alles wat mooi is aan wonen in Capelle aan den IJssel.

Hoven II wordt Harmonie: hoe mooi, hoe duurzaam, hoe centraal en hoe aangenaam wil je wonen? De getoonde beelden zijn een concept en zijn indicatief.

Planning Harmonie

De transformatie van Hoven II naar Harmonie is al ingezet. Wat gaat er nu gebeuren?

April 2019
Informatieavond. Maak kennis met Harmonie.
Juni 2019
1e co-creatie-sessie. Denk mee over de invulling van Harmonie.
Na de zomer in 2019
2e co-creatie-sessie. Denk mee over de invulling van Harmonie.
2e kwartaal 2020
Start verkoop. De eerste woningen gaan in verkoop.
Binnen een jaar na verkoop
Start bouw.

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates