Onder zeer grote belangstelling werden dinsdag 12 november de plannen gepresenteerd voor nieuwbouwproject Harmonie in Capelle aan den IJssel.

Samen het project vormgeven 

Harmonie is een bijzonder project. Er is veel aandacht voor de kwaliteit van de woningen, die zoveel mogelijk energieneutraal zijn, en de groene woonomgeving. Ook wordt het zo gebouwd dat het bewoners uitnodigt om contact te maken met elkaar. Uniek is dat geïnteresseerden actief kunnen meedenken over de plannen. Tijdens zogenaamde co-creatie avonden wordt uitgebreid informatie gegeven en kan iedereen zijn of haar opmerkingen en woonwensen kenbaar maken. Ontwikkelaar Blauwhoed verwerkt deze in samenspraak met de ontwerpers van KOW architecten. Dat deze formule goed werkt, blijkt uit de opkomst bij deze tweede sessie van ruim tweehonderd personen.  

Wijk voor iedereen

Harmonie krijgt eigentijdse woningen, ruim, licht en met ruimte voor eigenheid in verschillende type woningen. Er komen gezinswoningen in verschillende woningtypen omgeven door water en groen en een fraai appartementengebouw waarin ook penthouses zijn opgenomen. Woningen voor starters én voor doorstromers. Een mix van architectuur en van bewoners. Want de gedachte is: het zijn de bewoners die een wijk maken. Daarom komen er speelplekken voor kinderen en ruimte in het groen om elkaar te ontmoeten. Het wordt een wijk waar de buren elkaar kennen, maar iedereen ook privacy vindt.

Gemak van voorzieningen

De wijk heeft het gemak van alle voorzieningen op loopafstand: winkelcentrum De Koperwiek, kinderopvang, scholen en een zwembad met sporthal. En het vernieuwde metrostation waardoor je in slechts 10 minuten in hartje Rotterdam staat. Daarom is deze nieuwbouw niet alleen voor mensen uit Capelle aan den IJssel interessant. Ook voor Rotterdammers die in de stad hun woonwensen niet kunnen realiseren is Harmonie een aantrekkelijk alternatief.

Volg de ontwikkelingen  

Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen in Harmonie of wil je actief meedenken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Over dit bericht

  • Geplaatst op 28 november 2019
  • Geplaatst door Blauwhoed Redacteur
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang alle nieuwe updates